28 juli 2012 : Aubigny-au-Bac (Vallée de la Sensée) (23km)

Vandaag hadden we een wandeling gepland in het Noorden van Frankrijk. Via de autosnelweg over Lille en Douai bereikten we na een klein uurtje Aubigny-au-Bac, een plaatsje gelegen in de regio Nord-Pas-de-Calais in de “vallée de la Sensée”. Dit is een waterrijke streek met veel visvijvers gelegen tussen Douai en Cambrai.

Vanuit Aubigny-au-Bac start het circuit “A la frontière de l’eau” (10 km). We begonnen de wandeling iets voor 8 uur. Na een uurtje wandelen bereikten we Féchain. Daar dronken we in de plaatselijke bar-tabac een espresso met een croissant.

Vanuit Féchain volgden we dan verder het “circuit du Polissoir” (6 km) langs de boorden van “le canal de la Sensée”.

Dit kanaal volgden we tot aan de brug ter hoogte van Fressies. Nadat we de brug hadden overgestoken, kwamen we op het traject van het “Circuit des chapelles” (7km). We vervolgden langs de andere oever van het kanaal richting Aubencheul-au-Bac. Daar namen we een korte rustpauze in een café gelegen langs de weg tussen Douai en Cambrai en liepen vervolgens terug naar Fressies.

Van hieruit vervoldgen we opnieuw het “circuit du Polissoir” tot Féchain en uiteindelijk liepen we terug naar Aubigny-au-Bac via het laatste stuk van het circuit “A la frontière de l’eau”.

Bekijk hier de fotoreportage : Aubigny-au-Bac 28 juli 2012

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.