1 juli 2012 : Lauwe : 25 ste Voettocht (35km)

De wandelclub “de 12 uren van Lauwe”” organiseerde vandaag voor de 25ste keer hun “Voettocht”. Ik ging samen met Jean-Pierre op stap.We hadden afgesproken in de startzaal om 9h15 en vertrokken kort daarna voor de 35 km.
Het eerste deel van de tocht verliep voornamelijk op het grondgebied van Wevelgem. Nadat we de brug over de “Leie” (de Golden River) overstaken, volgden we een tijdje het jaagpad richting Kortrijk.

Daarna werd een doorsteek gemaakt in het “Leiebos” en kwamen we uit bij een prachtig stuk natuur langs een arm van de vroegere “Leie”.

 

We bereikten uiteindelijk  na 6km de 1ste controle in Wevelgem. Na een korte pauze vervolgden we onze tocht. Er volgde een stuk van bijna 9km.
Via de prachtige “abdijhoeve” in Wevelgem en de oever van de Golden River konden we iets verder proeven van een lekkere frisse Rodenbach ons aangeboden door de club.

De tocht verliep vervolgens door een prachtig aangelegde tuin in een vroegere kleiput.

 

De 2de controle was in Lauwe na 15km. Van daaruit vertrokken we richting Aalbeke waarna we via het transportcentrum de LAR de 3de controle bereikten in het mysterieuze “Goed ter Leute” in de Blauwkasteelstraat.


Van daaruit vertrokken we richting centrum van Aalbeke om dan opnieuw via enkele mooie stapwegen richting Lauwe te stappen. Onderweg passeerden we het monument de “Sjouwer” die werd opgericht ter ere van de seizoensarbeiders die vroeger de grens overtrokken om in het noorden van Frankrijk te gaan werken.

De laatste controle was opnieuw in Lauwe en er restten nog een 4-tal kilometer te stappen.
Via het “kraaiveld”, het hoogste punt van Lauwe waar we in de verte de Kemmelberg zagen liggen, bereikten we uiteindelijk opnieuw de startzaal.
Er waren 1620 deelnemers.
Een dikke proficiat voor de organiserende club en de medewerkers. De wandelaars konden genieten van een mooie tocht met een prachtig en zeer gevarieerd parkoers en een uitstekende organisatie.
Mijn fotoreportage : Lauwe 1 juli 2012

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.