16 juni 2012 Merville : Circuit des rivières en Haverskerque : Circuit du Tannay

(Na een uurtje autorijden via de autoweg richting Lille en Armentières bereikten we Sailly-sur-la-Lys ( ons bekend van een eerdere passage)  en de startplaats in Merville.
Vanuit Merville start een wandeling van 15,5 km genaamd het “Circuit des rivières”.

Merville is een stadje in het Noorden van Frankrijk aan de boorden van de “Leie” en situeert zich ten zuiden van Hazebrouck. De bron van de Leie in Lisbourg ligt nog iets meer in westelijke richting.
Vanuit Lisbourg willen we zeker nog een wandeling starten. De bronnen van de IIjzer” ( in Buysscheure), de “Schelde” (in Le Catelet) en de “Somme” (in Fonsomme) hebben wij reeds bezocht.
Na een deugddoende en versterkende “espresso” in een café-tabac en een “croissant” (gekocht in een plaatselijke “boulangerie”) begonnen we iets na 9h30 aan onze tocht.
Deze startte in “noordelijke” richting via landelijke wegen en wij konden al zeer snel in de verte de “Catsberg” zien liggen. Deze is gemakkelijk te herkennen aan de antenne-mast die er bovenop werd neergeplant.
Via het Forêt Domaniale de Nieppe (2600ha) en de vroegere spoorlijn naar Loos bereikten we opnieuw de rand van het stadje Merville.

Na afloop van deze wandeling lieten we onze wandelboekjes afstempelen in het Rando-café “A la taverne”.

Daarna reden we met de auto richting Haverskerque (een 5-tal kilometer verder) waar we nog een 2de tocht hadden gepland. Vanuit dit dorp vertrekken 2 wandelingen nl het “Circuit des 3 clochers” (10,5km) en het “Circuit du Tannay” (6km).

Wij wilden eerst wat eten vooraleer de 2de tocht te starten en in Haverskerque vonden we een café-restaurant “Aux amis de la route”. We konden een menu bestellen voor 13€ en we bestelden als hoofdgerecht “Potjesvleesch”.

Wegens tijdsgebrek konden we enkel nog het “Circuit du Tannay” te stappen. De wandeling verkent de bosrand van het Bois d’Amont.

Hier kun je de foto’s bekijken : Foto’s Merville en Haverskerque

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.