Marche Adeps : Haulchin (Estinnes)

28 mei 2012

Vandaag (Sinksenmaandag) werden er in de provincie Hainaut 5 wandelingen georganiseerd in het kader van Adeps (PointsVerts).
In Bouvignies, een deelgemeente van Ath, gingen we vorig jaar (2011) stappen en in Solré-sur-Sambre het jaar voordien (2010). Omdat Mouscron ons wat al te dichbij leek, werd het kiezen tussen Seneffe en Haulchin.
We kozen voor Haulchin, een deelgemeente van Estinnes, niet zo ver van Binche, de karnaval-stad van Wallonië.

Na een uurtje rijden, arriveerden wij (Patrick en ikzelf) in Haulchin en schreven ons in voor het parkoers van de 20km. Wij startten omstreeks 9h30 en de thermometer had reeds ruimschoots de grens van 20° overschreden.

Het parkoers leidde ons eerst richting Vellereille-le-Sec. Onderweg passeerden we een wijngaard en hadden we een mooi zicht op de 11 immense windmolens die hier in het “Parc éolien” op het plateau “Levant de Mons” in de omgeving van Estinnes (sedert 2008) werden ingeplant.

Deze windmolens bereiken een hoogte van 198 meter en voorzien ongeveer 50.000 gezinnen van electriciteit.
http://www.estinnes.be/index.php?option=com_content&view=article&id=157&Itemid=281
Daarna ging het richting Estinnes-au-Val en Estinnes-au-Mont en Fauroeulx waarna we opnieuw de startplaats in Haulchin bereikten. Deze tocht werd voor de eerste maal georganiseerd door “Halloweens’s Group” en dit in het kader van de “7ème grandes fêtes de la Bière” in Haulchin.
Na de tocht genoten we van een lekkere “Aubéole d’Estinnes” gebrouwen in de brouwerij Dupont in Tourpes.

http://www.aubeole.be/

Mijn fotoreportage : Haulchin 28 mei 2012

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.