Boerenkrijgstappers : Donkmeertochten

19 mei 2012

De “Boerenkrijgstappers” uit Overmere organiseerden vandaag hun Donkmeertochten . De startplaats was de festivalhal in Berlare (gelegen aan het Donkmeer).

Samen met Patrick arriveerde ik rond halfnegen in Berlare. Het was onmiddellijk duidelijk dat reeds heel wat wandelaars present waren want de parking liep stilaan vol . We dronken eerst nog een koffie en begroetten enkele andere wandelaars.
Het werd een mooie tocht met veel groen, natuur en onverharde wegen. Deze streek hadden wij voordien nog niet bewandeld. We passeerden onder meer “Berlare broek”, een oude Scheldemeander en het “Riekend Rustpunt”, een klein museum waar het transport van mest over water van de stad naar het platteland wordt uitgelegd.

 

In café “het Hoeksken” genoten wij na 12 km van een deugddoende “Orval”. Daar werd even overlegd of we van daaruit de lus nog zouden wandelen. Aangezien Patrick te veel last had van zijn blessure (een gebroken schouder), beperkten we onze tocht tot 24 km.
In dit café leerden we dat de vroegere wielerkampioen en TV-commentator Fred De Bruyne afkomstig was van Berlare.

Via het Donkmeer en de “eendenkooi” bereikten we opnieuw het vertrekpunt.

Het Donkmeer is sedert lang een toeristische trekpleister in de regio en men vindt er heel wat tavernes en restaurants, waar men lekkere palinggerechten kan proeven.
Na onze tocht proefden we nog een lekkere “witkap”pater (Brouwerij Slaghmuylder uit Ninove) en hadden we nog een leuke babbel met een wandelaar uit Schaffen.

Een zeer geslaagde tocht. Er waren uiteindelijk 2472 deelnemers.

Hier vindt u de fotoreportage : Overmere 19 mei 2012

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.