17 mei 2012: Klinkertocht in Kuurne (23km)

De Klinkerclub uit Kuurne organiseerde vandaag voor de 15de maal hun Klinkertocht. Er werd gestart vanuit de wijk Sint-Pieter gelegen in de “ezelsgemeente” Kuurne. De Kortrijkzanen zouden de inwoners van Kuurne “ezels” hebben genoemd toen die vroeger met ezel en kar naar Kortrijk trokken om hun groenten op de markt te verkopen. Het moet gezegd : ik heb vandaag ezels gezocht maar geen vonden.
Ik nam voor het eerst deel aan een tocht van deze club en koos voor de omloop van 23 km. Er waren 3 rustposten voorzien op het parkoers.

 

Na de start passeerden we eerst de Sint-Pieterskerk (1971) en via de “molenwijk” en Hulste stapten wij richting Bavikhove.

 


Van daaruit werd er een lus gemaakt richting Ooigem. We volgden het jaagpad langs de Leie tot aan de brug tussen Ooigem en Desselgem. Langs de terugweg richting Bavikhove passeerden we een “oude leiearm” waar een vroegere “vlasroterij” was achtergebleven.

Vanuit Bavikhove vertrokken wij dan opnieuw richting Kuune. Voordat de derde rust werd bereikt (in het centrum van Kuurne) passeerden we de “groene long” (een educatief natuurontwikkelingspark van ongeveer 7ha). Vanuit het centrum van Kuurne bereikten we uiteindelijk het “Heulebeekdomein” gelegen langs de Heulebeek. Dit is een zijrivier van de Leie en ontspringt ten zuiden van Passendale en mondt uit in de Leie te Kuurne. Via de “hoeve Vandewalle” en het sportpark werd uiteindelijk opnieuw de startzaal bereikt.

 

Nadien heb ik nagenoten bij een lekkere “Westmalle” en dit bij gebrek aan “ezelsbier”.

Mijn fotoreportage: Kuurne 17 mei 2012

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.