100 km van Ieper : Dag 1 – 30km

Vandaag ging ik richting Ieper. Daar werd de eerste dag van de wandeldriedaagse 100Km van Ieper georganiseerd. In de startplaats “De Fenix” schreef  ik in voor de omloop van 30 km.

Het eerste gedeelte van het parkoers verliep via de wandelbrug over de Kasteelgracht en de vestingen naar de Menenpoort.
Elke avond wordt hier en dit reeds sedert 1928 de “Last Post”geblazen als eerbetoon aan de gesneuvelde soldaten van WOI.
http://www.lastpost.be/nl/index/index/slug/home
Via het Hoornwerkpark en Zillebekevijver bereikten we de eerste rust aan “Maple Copse Cemetry”.

Het parkoers vervolgde door het “Groenenburgbos” richting het gehucht de “Kortewilde” in Hollebeke, waar de 2de rustpost was.

 

Daarvoor moestten we even de taalgrens passeren.
Via de Gasthuisbossen werden we richting Hollebeke gestuurd waar we in het café “Klein Zillebeke” een derde maal konden rusten. Daar genoot ik van een lekker “hommelbierke”.
Daarna ging het richting “Palingbeek” en volgden we de Oude Vaart.

Via het bezoekerscentrum “hoeve Callewaert” bereikten we opnieuw Zillebeke. Via de “verdronken weide” en de Vestingen bereikten we opnieuw de startzaal.

 

Een pluim voor de organisatoren : het was een prachtige tocht. De streek rond Ieper heeft natuurlijk veel te bieden, maar ook de organisatie was zeer goed.
Ik kwam hier vroeger reeds wandelen, maar na vandaag ben ik zeker : ik kom alleszins terug en dan om de “volle” 100 km te stappen.

 

Mijn foto’s: Ieper 18 mei 2012

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.