21 april 2012: La-Ko-Sta tocht vanuit Langemark

Vandaag startten wij voor de La-Ko-Sta tocht vanuit Langemark (Sporthal Den Tap). Wij kozen voor de omloop van 34 km. De  tocht werd voor de eerste maal ingericht door wandelclub uit Boezinge.

De La-Ko-Sta is eigenlijk een loopwedstrijd (halve marathon) van Kortemark via Staden naar Langemark en dit jaar voor de 19de maal werd georganiseerd. Onze tocht  vatten wij aan omstreeks 8h40 en onmiddellijk werden wij de vroegere spoorlijn (lijn 63) opgestuurd. Deze spoorverbinding liep van Oostende via Torhout en Kortemark naar Ieper.

 

Het eerste gedeelte van de tocht liep via landelijke wegen naar het gehucht de “Vijfwegen”, gelegen op de grens van Staden en Langemark. Daar was de eerste halte in de vroegere “statie”.
Kort daarvoor hadden wij onszelf getrakteerd op lekkere aardbeien die wij in een automaat konden bestellen. De indrukwekkende serres van dit teeltbedrijf hadden we net voordien gepasseerd.

 

Na de eerste halte werd een lus gemaakt via “Stadenberg”.
Vanuit het vroegere stationsgebouw vertrokken wij opnieuw via de vroegere spoorlijn 63 naar het gehucht “Madonna”. Onderweg wandelden wij een poosje langs het militair domein van Houthulst waar achtergebleven oorlogsmunitie uit beide wereldoorlogen onschadelijk wordt gemaakt.

In “Madonna” dronken wij in café de “Sportwereld” een lekkere “Kapittel blond van Watou”.

Wij hadden ondertussen 20 km afgelegd. Van daaruit maakten wij een lus van ongeveer 7 km, die ons de omgeving van het gehucht “Madonna”  beter leerde kennen. Nadien werden wij via enkele mooie kerkwegels naar de Bakelandt-gemeente Langemark gestuurd.
Ondetrussen begon het lichtjes te regenen maar de voorspelde onweersbuien bleven ons gespaard.
Net voor we Langemark bereikten, kwamen we voorbij het “Deutscher Soldatenfriedhof” waar 44.000 slachtoffers van de “grooten oorlog” begraven liggen.

Kort na onze aankomst zagen wij de eerste lopers de meet halen van hun halve marathon.
Er waren uiteindelijk 525 deelnemers aan deze tocht.
Spijtig voor de wat magere belangstelling.
Hier vind je de fotoreportage : Langemark 21 april 2012

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Eén gedachte over “21 april 2012: La-Ko-Sta tocht vanuit Langemark

  1. Dit waren mijn eerste aardbeien van het seizoen.
    Ze waren super,verser kon niet ,van teler naar verbruiker!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.