14 april 2012: Kaaswandeltocht (2012) Zonnebeke 60km

Vandaag trokken ik en Patrick richting Zonnebeke. De Drevetrotters organiseerden ginds hun driedaagse kaaswandeltocht. Op zaterdag had deze wandelclub, vanuit de startzaal ’t Zonnerad in Zonnebeke verschillende parkoersen van diverse afstanden uitgepijld.

Wijzelf planden vandaag de tocht van 60 km. Toen we aankwamen in de ruime startzaal was het rustig. De “vroege vogels”, die kozen voor de grotere afstanden (42-50-60) waren natuurlijk al op pad of stonden klaar om te starten. Na het verorberen van een versterkende koffie en een broodje vertrokken wij eveneens vol goede moed voor onze tocht.
Buiten hing er een dichte mist en begon het  langzaam te dagen. Het beloofde echter een mooie wandeldag te worden en dat werd het ook.

 

We werden meteen het bos “den Doel” (Polygone) ingestuurd waarna een eerste controle volgde in Geluveld (Zandberg). Daar werd een lus gemaakt van 8,2 km. Na de tweede rust ging de tocht richting domein de Palingbeek waar eveneens een lus werd gemaakt in het prachtige natuurgebied.


De tocht verliep vervolgens, via diverse mooie natuurgebieden en bossen (Gasthuisbossen) en oorlogskerkhoven (Hill60 en Hill62).

 

Via Hollebeke (waar onze bagage klaar stond) trokken we verder naar Zandvoorde en Geluveld. Vanuit Geluveld vertrokken we voor de laatste 7 km richting Zonnebeke, via opnieuw het bos “Den Doel”. We hadden genoten van een zeer mooie tocht met veel natuur, onverharde paden en bos. Kortom een prachtige ervaring met leuke ontmoetingen met verschillende wandelaars.

 

Een dikke proficiat voor de ganse club en hun talrijke medewerkers. Deze mensen staan uiteindelijk klaar om de wandelaars 3 dagen te verwennen en dit verdient waardering. Ook een dikke proficiat aan de parkoermeester Bart, Dirk en Eddy en hun medewerkers.

Didier en Patrick.
Voor de fotoreportage zie : Zonnebeke 14 april 2012

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.