9 april 2012: Adeps-wandeling Quevaucamps

Op paasmaandag gingen wij (Patrick en ikzelf) wandelen in de provincie Hainaut.
We startten vanuit Quevaucamps (gelegen tussen Tournai en Mons), een deelgemeente van Beloeil.
De plaatselijke dansvereniging “Pas d’la Yau” organiseerde de Adeps-wandeling.

We kozen voor de lus van 20km, dronken nog een koffie en trokken op pad.
Na wat rondzwervingen in het centrum van Quevaucamps werden we uiteindelijk een lange dreef ingestuurd die leidde naar het prachtige kasteel van Beloeil, dat sinds eeuwen de residentie is van de Prinsen de Ligne. Het ligt in een prachtig domein, omgeven door een mooie Franse tuin.

Net voor het kasteel werden we via rustige en onverharde paden richting Ellignies-Sainte-Anne (een andere deelgemeente van Beloeil) gestuurd. Het dorpscentrum lag niet langs het parkoers maar we trokken toch op zoek naar een plaatselijke horecazaak. We waren ongeveer halverwege de tocht en we hoopten wat te kunnen uitblazen en ondertussen van een koffie te genieten. Het plaatselijke café was echter potdicht. Gelukkig was er wel een winkeltje waar we een frisdrank konden kopen om onze grootste dorst te lessen.

Op weg naar Ellignies-Sainte-Anne was het beginnen regenen en moesten wij onze paraplu bovenhalen. We hadden geluk want wat later klaarde het op en konden we de tocht verder droog afwerken. Via een plateau met mooie vergezichten werden we naar het kerkhof van Basècles gestuurd. Via de voetbalvelden en het centrum van Quevaucamps bereikten we uiteindelijk rond 12h30 terug de startzaal. We lieten onze wandelboekjes afstempelen. Na afloop proefden we nog van een lekker streekbiertje (Authentique triple), gebrouwen in de brouwerij “Authentique Brasserie” in Blaton.

Mijn fotoreportage: Quevaucamps 9 april 2012

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.