Wandelen door Brussel

23 december 2017: Brussel (30 km)

Een stukje Groene Wandeling in de oostelijke en zuid-Oostelijke rand van Brussel: van Evere (Padua) naar Watermaal-Bosvoorde in de vallei van de Woluwe en een stukje Zoniënwoud. We passeerden enkele mooie landschapsparken: het Tournay-Solvay park, Ten Reuken, de Mellaertsvijvers, het Parmentierpark, het Woluwepark, het Ter Bronnenpark en het Maloupark.

Daarna via de GR126 (het GR-pad dat loopt van Brussegem naar Membre-sur-Semois) van de rand van de hoofdstad naar het centrum van Brussel: het Ter Kamerenbos en de Ter Kamerenabdij, de vijvers van Elsene, het Flageyplein, het Koninklijk Paleis, het Park van Brussel en de Kunstberg.

Via de Grote Markt, de Kolenmarkt en de Hoogstraat wandelden we naar het Vossenplein, het hart van de volkse wijk de Marollen. Van de dagelijkse vlooienmarkt viel op het plein behalve wat achtergebleven rommel niets meer te bespeuren, al waren de cafeetjes rondom het plein nog goed gevuld.

Als afsluiter dronken we nog iets in het café “Volle Brol” op het Vossenplein en spoedden ons daarna naar het Zuidstation.

Fotoreportage: Brussel 23 december 2017

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

3 gedachten over “23 december 2017: Brussel (30 km)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.