dreef Sinaai

11 november 2017: Sinaai (26 km)

Wandeltocht in het Waasland tussen Lokeren en Sint-Niklaas.

De wandeling startte vanuit Sinaai, een deelgemeente van Sint-Niklaas. Het dorp heeft een groot rechthoekig dorpsplein of “dries”. Midden het plein staat een prachtige, imposante eik en voor het gemeentehuis een grote arduinen pomp. Het geheel is beschermd als dorpsgezicht.

We wandelden via de Belselewegel en de Kouterwegel naar de wijk Schrijberg bij het station van Sinaai op de grens met Waasmunster. Vanuit de rustpost stapten we verder richting het vroegere militaire vliegveld van Waasmunster tot aan de autoweg E17. De autoweg ligt hier diep ingesneden in de zogenaamde Cuesta van Waasmunster. Het was zaterdagmorgen maar toch raasde het drukke, lawaaierige verkeer aan onze voeten voorbij. Van het voormalige vliegveld blijven enkel nog wat restanten van betonwegen over. Op weg naar de rustpost was er nog een mooie bosrijke passage.

We namen een korte pauze in het café bij het station van Sinaai en wandelden daarna terug naar de startzaal in het centrum van Sinaai. Er bleef nog een lus die ons tot bij de Fondatie van Boudelo bracht, een natuur- en stiltegebied in het Waasland. Deze gronden ten noorden van Sinaai waren eeuwen geleden eigendom van de voormalige abdij van Boudelo. De rood-gele GR-tekens onderweg waren van de Streek-GR Reynaertland. Dit GR-pad doorkruist het Waasland van het Nederlandse Hulst tot Rupelmonde.  Op de terugweg merkten we nog een groepje jagers op die met enkele jachthonden door de velden trokken. Veel werd er niet geknald. Het wild had zich blijkbaar goed verschanst.

Na de tocht ontmoetten we nog Ronny, man van de streek. Hij is fervent wandelaar en kent het Waasland als zijn broekzak. Volgend jaar organiseert hij voor de vijfde maal de Wase 100, een wandeltocht van 100 kilometer door de prachtige natuur van het Waasland. Een aanrader voor de diehards en de fanaten van het langeafstandswandelen.

Mijn fotoreportage: Sinaai 11 november 2017

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Eén gedachte over “11 november 2017: Sinaai (26 km)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.