natuurgebied Bergelen

25 oktober 2017: Gullegem (19 km)

Vandaag genoot ik van een snipperdagje. Dus een ideale gelegenheid om wat buitenlucht op te snuiven en wat extra vitamine D op te doen.

De Guldenbergstappers, de Wevelgemse wandelclub, organiseerde een wandeltocht vanuit de deelgemeente Gullegem. De vlasnijverheid was tot halfweg de vorige eeuw een belangrijke bron van inkomsten voor de gemeente en zijn inwoners. Wanneer men nu door de voormalige vlasgemeente wandelt, is er van dit vlasverleden niet veel meer te bespeuren. Het standbeeld van de “Vlasser” voor de Afspanning “de Gouden Bank” herinnert nog aan deze noeste arbeid.

De wandelclub had drie lussen uitgepijld vanuit de startzaal in het centrum van de gemeente, samen goed voor 19 wandelkilometers.

De eerste lus trok door de Gullegemse woonwijken Ter Walle en Schoonwater. De tweede lus bracht ons tot bij het provinciedomein Bergelen, een natuurgebied dat ontstaan is rond een zandwinningsput. De put werd gegraven tijdens de jaren zeventig van de vorige eeuw voor de aanleg van de autosnelweg E3. Tijdens de derde lus wandelde ik via enkele mooie stapwegels richting ’t Hoge met zijn watertoren.

De wandelclub bood ons een gevarieerde tocht aan met een mooie passage door het natuurgebied Bergelen en heel wat trage wegen.

Mijn foto’s: Gullegem 25 oktober 2017

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.