Kerk van Zonnebeke

15 oktober 2017: Zonnebeke (22 km)

Brothers In Arms tocht: de eerste organisatie van “De Drevestappers”, de nieuwe Zonnebeekse wandelclub.

Passage door het natuurgebied “Haneveld“, het Polygoonbos en het kasteeldomein van Zonnebeke. Er was een rustpost in het café “De Dreve” . Op een terrein wat verderop is de opbouw gestart van het Brother In Arms Memorial.

De Australische broers John en Jim Hunter vochtten in 1917 aan het front in de nabijheid van het Polygoonbos. Tijdens de gevechten stierf John in de armen van zijn jongere broer Jim. Deze laatste kon niet anders dan het lichaam van zijn broer ter plaatse te begraven. Na de oorlog kwam Jim terug naar de Westhoek om het graf van zijn broer te zoeken. Zijn zoektocht was jammer genoeg tevergeefs. Jim Hunter zelf stierf in 1977. Dertig jaar later werden langsheen Westhoek Ridge vijf Australische soldaten opgegraven. Eén van hen was John Hunter.

Het monument wil alle broers herdenken die tijdens de Groote Oorlog zij aan zij vochten maar te vaak niet samen huiswaarts konden keren.

Meer informatie omtrent het Memorial kan men nalezen op deze site: Brothers In Arms Memorial.

Het was genieten van het deugddoende herfstzonnetje.

Mijn foto’s van de tocht: Zonnebeke 15 oktober 2017

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.