de Golden River - De Leie

19 augustus 2017: Bissegem (29 km)

Wandelen in de Leiestreek, een regio met een vlasverleden.

Omertocht – organiserende wandelclub: Guldenbergstappers Wevelgem

De Wevelgemse wandelclub had voor deze editie de Kortrijkse deelgemeente, Bissegem, uitgekozen als startplaats. De tocht ging eerst richting Marke: door de vallei van de Markebeek, het Preshoekbos, het natuurgebied ’t Schrijverke en een stukje over het graspad langs de Leie.

Daarna gingen we op verkenning door Bissegem en Gullegem. Beide dorpen hebben een rijk vlasverleden. Als men door de streek wandelt kan men her en der nog de restanten zien van de vergane vlasindustrie. We wandelden langs de Neerbeek en de Heulebeek. Bissegem is het dorp waar ik als kind opgegroeide, voetbalde, speelde en ravotte. Ik schrok ervan en was verrast dat er ondertussen veel open ruimte verdwenen is. Waar vroeger weilanden en akkers waren, zijn er nu alleen nog woonwijken. De kleine paadjes werden helaas omgetoverd in asfaltwegen. Heel jammer.

De wandelclub deed zijn uiterste best om in deze verstedelijkte regio een aangenaam parkoers aan te bieden.

Het biertje “Omer” smaakte lekker.

Mijn foto’s van de wandeling: Bissegem 19 augustus 2017

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.