natuurgebied Havenpolder

9 juli 2017: Sluis (Nl) (19 km)

Wandelen door de polders en over dijken van Zeeuws-Vlaanderen: tussen Sluis en Aardenburg.

Parkoers: Sluis-Heille-Aardenburg-Draaibrug-Sluis

De route werd uitgetekend via de knooppunten van het wandelnetwerk Grenzeloos wandelen in West Zeeuws-Vlaanderen en had ik gedownload van de site RouteYou .

In deze regio zijn er in het landschap nog heel wat restanten te zien van vroegere militaire verdedigingswerken (Staats-Spaanse Linies) uit de 16de en 17de eeuw. Het zijn restanten van de strijd tussen de Staatsen (Noordelijke Nederlanden) en de Spaansen (Zuidelijke Nederlanden). Ik passeerde de Kruisdijkschans (1639), de Elderschans (1604) en de Bordeelschans (1604).

Halverwege in het kleine, gezellige Aardenburg nodigde het terras van het “Kleine Café” me uit om eventjes te pauzeren. Het vestingstadje Aardenburg is de oudste stad van Zeeland. De Romeinen bouwden hier hun Castellum Rodanum voor de verdediging en bewaking van de noordgrenzen van het Romeinse Rijk. De inwoners van Aardenburg worden ook wel “kikkers” genoemd en aan de Kaai kan men de “kikkerfontein” zien. Ik wandelde door de Kaaipoort (Westpoort), de enige overgebleven stadspoort.

Tussen Aardenburg en Draaibrug stapte ik over een dijk doorheen een mooi stukje ongerepte natuur: de havenpolder. Hier meanderde vroeger de Eede die de haven van Aardenburg met het Zwin en de zee verbond.

Mijn fotoreportage: Sluis 9 juli 2017

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

4 gedachten over “9 juli 2017: Sluis (Nl) (19 km)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.