8 juli 2017: Herzeele (FR) (GR130) (30km)

Een stukje GR130 (GR Ijzer) door Frans-Vlaanderen: van Herzeele via Wormhout tot Esquelbecq.

Enkele maanden terug was ik via de GR130 van Roesbrugge naar Herzeele gewandeld (verslag). Ik vervolgde mijn tocht over de GR Ijzer van Herzeele naar het “boekendorp” Esquelbecq (in het Vlaams: Ekelsbeke).

Na 8 kilometer bereikte ik Wormhout. Ik nam er de tijd voor een koffie en een croissant. Onderweg van Wormhout naar Esquelbecq kwam ik voorbij “La Plaine au Bois“. Op deze plaats werden op 28 mei 1940 door Duitse soldaten een 80-tal Britse en 1 Franse soldaat gruwelijk afgeslacht. Esquelbecq verdient zeker een bezoek:  het dorpje heeft een prachtig kasteel met een mooie tuin en men kan er ook de lokale brouwerij bezoeken: Brasserie ThiriezHet toerismebureau is gevestigd in het “Maison du Westhoek”. Ik bracht een kort bezoekje en verzamelde wat informatie over de regio.

In Esquelbecq verliet ik het GR-pad en stapte terug naar Herzeele via het kleine dorpje Ledringhem. Voor mij lag het stadje Cassel boven op de gelijknamige heuvel. Ik had geen geluk want het estaminet in Ledringhem “Au Trou Flamand” was gesloten wegens verlof.

Deze streek had ik vroeger reeds verkend: april 2013 en juni 2010

Mijn foto’s: Herzeele 8 juli 2017

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.