GRP Tour de l’Audomarois

De laatste weken maakten we flinke vorderingen op onze tocht van Wavre naar Boulogne-sur-mer via de GR121. We hebben ondertussen reeds 9 dagetappes achter de rug. Het eindpunt van onze volgende GR 121-dagtocht is Arras en daarna zijn we nog amper een vijftal etappes verwijderd van Boulogne-sur-Mer en de Opaalkust.

Dus werd het stilaan tijd om plannen te maken voor een volgende wandeluitdaging. Na wat overleg kozen we voor een pas opengestelde streek-GR in het noorden van Frankrijk met als uitvalsbasis het stadje Saint-Omer. Deze GRP is een rondwandeling doorheen deze prachtige streek en is 123 kilometer lang. De Franse wandelfederatie FFRandonnée publiceerde onlangs in samenwerking met het departement Pas-de-Calais een nieuwe wandelgids met een beschrijving van deze GRP. Deze gids bevat ook nog een twintigtal kleinere rondwandelingen in de regio van Saint-Omer tot de Opaalkust. Ik heb alvast mijn exemplaar van deze topogids besteld en ontvangen.

Wat zijn tot nu toe onze GR 121-bevindingen ?

Zonder meer heel positief. Tot nu toe werden we gedurende elke tocht verrast door het mooie landschap, de natuur en de vele onverharde wegen. Dus wat ons betreft: een absolute aanrader. Het startpunt en het eindpunt van elke tocht waren heel gemakkelijk te bereiken met bus en/of trein. Enkel voor de grensoverschrijdende etappe van Harchies naar Saint-Amand-les-Eaux gebruikten we beiden onze wagen. Drie stapdagen op het Franse gedeelte van de GR 121 hebben ons geleerd dat in Frankrijk het traject her en der werd aangepast en de markering met de rood-witte tekens onderweg niet overeenstemde met de GPX-track die ik van het internet had geplukt. De GR-markering onderweg was evenwel ruim voldoende om het juiste traject te volgen. De rood-witte tekens onderweg hebben daarenboven steeds voorrang op de beschrijving in de topogids of de GPX-track.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.