25 februari 2017: Menen (18 km)

Wandeling in en rond grensstad en vestingstad Menen

Door de ligging van Menen aan de Leie en aan de grens met Frankrijk was de stad strategisch belangrijk en werd deze dan ook meermaals belegerd. Als bescherming tegen invallen werd Menen reeds in de 16de eeuw versterkt met een gracht en aarden omwallingen. Een eeuw later werd Menen bij Frankrijk gevoegd en werd de stad door Vauban, in opdracht van Lodewijk XIV, tot een echte vestingstad met 4 stadspoorten omgebouwd.

De stad Menen heeft dan ook heel wat bezienswaardigheden en onroerend erfgoed.

Tijdens de wandeltocht konden de wandelaars het Belfort en de kazematten bezoeken. Het Belfort werd voltooid in 1610 en prijkt sedert 1999 op de lijst van werelderfgoed van UNESCO. Kazematten zijn ondergrondse ruimtes die behoorden tot de vestingen en gebruikt werden als opslagplaats voor munitie en als schuilplaats. Deze kazematten werden in 1995 blootgelegd en gerestaureerd.

We wandelden ook doorheen enkele stadsparken: het Brouwerspark, het Park ter Walle, het Bois de Boulogne en langs de Leieboorden.

Er was een rustpost in het Jukeboxmusem.

Enkele foto’s: Menen 25 februari 2017

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Eén gedachte over “25 februari 2017: Menen (18 km)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.