11 december 2016: Silly (Adeps) (20 km)

Start vanuit Silly (Opzullik), een dorpje in Hainaut. Silly is gelegen tussen de Waalse stadjes Ath en Enghien. De Sille (Zulle), een bijriviertje van de Dender, stroomt door het dorp.

Parkoers: Bassilly-Saint Marcoult-Thoricourt-Fouleng

Voor de kerk stond een grote feesttent opgesteld en men was er volop bezig met de voorbereidingen voor de kerstmarkt. Er heerste dan ook een drukte van jewelste en het duurde een tijdje voor ik de wagen kon parkeren.

De wandeling startte vanuit het toerismebureau op de Place Communale en trok aanvankelijk in de richting van Bassilly. De “uitpijler” van dienst was karig geweest met de bepijling en af en toe kwam ik wandelaars tegen die op zoek waren naar het juiste traject. Na een 8-tal kilometer bereikte ik Saint-Marcoult, een gehucht van Silly. Het vredige, wat afgelegen plaatsje was tijdens de Tweede Wereldoorlog een bolwerk van het verzet en het Geheime Leger. In het kerkje is er nu een klein museum van het verzet (MaquiStory) en ervoor staat een gedenksteen. Wat verder kwam ik in het staatsbos van Silly. De hoogteverschillen in het bos en het golvende landschap verrasten me zodanig dat ik me zelfs een heel klein beetje in de Ardennen waande.

Door de kale velden en akkers stapte ik via een stukje Thoricourt  richting Fouleng. Uiteindelijk pikte ik het traject van de GR123 (Tour du Hainaut Occidental) op dat  me terug naar Silly leidde. Om de drukte van de kerstmarkt te ontlopen, dronk ik na afloop nog een “Double Enghien” in het café naast de Brouwerij van Silly.

Mijn fotoreportage: Silly 11 december 2016

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.