4 september 2016: Zuienkerke (24 km)

Oudlandpoldertocht.

Wandelen in de polders tussen Zuienkerke, Meetkerke en Brugge.

Via de Blankenbergse Dijk, eeuwenlang de belangrijkste verbinding tussen Brugge en Blankenberge, stapte ik eerst tot bij de Sint-Pietersplas. Deze waterplas, gelegen in de Brugse wijk Sint-Pieters is een zandwinningsput, die werd gegraven bij de aanleg van de Expresweg. De Sint-Pietersplas wordt nu gebruikt als water- en recreatiegebied.

Daarna volgde een lus door de Brugse wijk Sint-Pieters en het Ooievaarsbos, een geboortebos dat sedert 2006 werd opengesteld voor het publiek. Na een korte stop in de Waterkant aan de Sint-Pietersplas wandelde ik daarna door de polders naar het polderdorpje Meetkerke, een deelgemeente van Zuienkerke. Via een stukje GR5A-pad, dat ik in omgekeerde richting had gewandeld (Houtave-Brugge), bereikte ik de drukke steenweg tussen Oostende en Brugge en het riviertje de Noordede. Via een nieuw aangelegd wandelpad langs de Noordede stapte ik terug naar Zuienkerke. Onderweg passeerde ik nog de Blankenbergse Vaart en het Hagebos, een klein bosje midden in de polders.

Mijn foto’s van de tocht: Zuienkerke 4 september 2016

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.