18 september 2016: Purnode (Adeps) (14 km)

Wandelen in de vallei van de Bocq

De voetbalkantine van Purnode was het beginpunt van deze Adeps-wandeling. Purnode ligt iets ten noorden van Dinant en is een deelgemeente van Yvoir. De wandeling ging eerst richting Dorinne. Daarna ging het neerwaarts tot bij het stationnetje van Durnal aan de Bocq, een zijriviertje van de Maas. Het riviertje stroomt door een mooie, diep ingesneden vallei en het parkoers stuurde ons een aantal keren naar boven en daarna opnieuw naar beneden tot bij het riviertje. Het was werkelijk een adembenemende wandeltocht: enerzijds vanwege de prachtige natuur waardoor de Bocq meandert en anderzijds vanwege het stevige klauterwerk langs de flanken van de vallei.
Door de vallei loopt de vroegere spoorlijn 128 die Yvoir met Ciney verbindt. Deze lijn wordt nu toeristisch uitgebaat door De Chemin de Fer du Bocq.

Na de wandeling proefde ik nog van een Gauloise, een biertje gebrouwen in de Brasserie du Bocq in Purnode.

Enkele foto’s van de wandeling: Purnode 18 september 2016

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.