17 september 2016: Blaimont (25 km)

Ik startte vanuit Blaimont, een deelgemeente van Hastière.  Het parkoers maakte ik zelf via de BaseCamp-software van Garmin. De wandeling ging langs de boorden van de Maas en over het plateau boven de Maas in de driehoek gevormd door Hastière-Heer-Waulsort en een stukje over de GR 125 (Tour de l’Entre-Sambre et Meuse).

Het was een mooie wandeltocht met heel wat natuur, bos en veel onverharde paadjes en er moest een aantal malen stevig worden geklommen op de flanken van de Maasvallei. Ik slaagde er in om één keer verkeerd te lopen in het bos en moest een eindje op mijn stappen terugkeren. Op het einde van de wandeling had een boer het pad afgesloten met prikkeldraad zodat zijn kudde koeien vrij van de ene weide naar de andere weide konden trappelen. De kudde had mij niet zien aankomen en de koeien liepen verschrikt de andere kant op. Het mannelijke gezelschap, een gezette stier, was minder gehaast, maar volgde toch gedwee maar traag de wegvluchtende koeien. Toen ik de hele kudde, inclusief de stier, want deze vertrouwde ik het minst, op een veilige afstand achtte, waagde ik de overtocht en kroop tweemaal onder de prikkeldraad door.

Enkele foto’s: Blaimont 17 september 2016

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.