9 januari 2016 : Aalter (24 km)

Wandeltocht door de bossen tussen Aalter en Sint-Maria-Aalter met op de terugweg een passage door het domein Hooggoedbos. Vanuit de rustpost in Sint-Maria-Aalter : een mooie lus met veel natuur richting Doomkerke en Kruiskerke.
Voor het kerkje van Sint-Maria-Aalter staan 2 gietijzeren sculpturen als hulde aan de seizoensarbeiders en de kantwerksters van het dorpje. Heel wat mannen van Maria-Aalter verdienden vroeger de kost als “trimards” of  “fransmans”, zoals de Vlaamse seizoensarbeiders werden genoemd en de vrouwen hielden zich bezig met kantklossen of spellewerken.
We bewandelden een stukje wandelnetwerk Meetjesland en rond Doomkerke het wandelnetwerk Brugse Ommeland.

Mijn fotoreportage: Aalter 9 januari 2016

kerkje van Maria-Aalter
kerkje van Maria-Aalter
 
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Graag jullie reactie