30 augustus 2014 : Houtave – Brugge (GR5A) (27km)

Door de polders van Meetkerke en de Brugse groene gordel.

De regen viel met bakken uit de lucht toen we van de bus stapten in Meetkerke. We moesten een kwartuurtje stappen vooraleer we het traject van de GR5A in Houtave bereikten. Twee weken terug gingen we op dezelfde plaats van start richting Oostende, maar nu was Brugge ons einddoel.

In het begin stapten we door de polders. Het was zwaar bewolkt en over het vlakke land hing een lichte nevel. Van Houtave wandelen we naar het volgende polderdorpje: Meetkerke. Aan het bruggetje over de Blankenbergse Vaart namen we het paadje langs de vaart. We passeerden de Poldermolen en bereikten wat later de Lage Moere van Meetkerke, een laaggelegen moerassig natuurgebied. Via een mooie, door het regenwater verzopen zandweg met door de westenwind scheef gewaaide bomen kwamen we bij het kanaal Brugge-Oostende.

We stapten daarna verder in zuidelijke richting door de Kwetshagestraat en door de villawijken van Varsenare.  De autosnelweg Brussel-Oostende ligt hier vlakbij en het geluid van het voorbij razende verkeer is duidelijk hoorbaar.

Na een 20-tal kilometer bereikten we het domein Beisbroek. In het kasteel is er een natuurcentrum, een volkssterrenwacht en in het kasteelpark is er een planetenpad. In het Koetsenhuis namen we de tijd om eventjes onze benen te strekken en iets te drinken. Daarna wandelden we nog doorheen het kasteeldomein Tudor en het provinciedomein Tillegembos.

Via Sint-Michiels en een pad tussen allerlei schoolgebouwen bereikten we het station van Brugge.

Het was een mooie tocht doorheen de polders en de bossen en kasteeldomeinen van Brugge.

De volgende etappe gaat van Brugge naar Lapscheure, een deelgemeente van Damme.

Mijn fotoreportage : Houtave – Brugge 30 augustus 2014
Foto’s van Patrick : Houtave-Brugge 30 augustus 2014

Het parkoers op RouteYou : GR5A Brugge-Houtave

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.