24 augustus 2014 : Gullegem (20km)

De tocht startte vanuit de dwarsschuur (anno 1732) van de vroegere hoeve “’t Goet te Wynckele” in het centrum van Gullegem.

Ik begon de wandeling langs de oevers van de Heulebeek, die door het centrum van de gemeente stroomt. Via enkele mooie veldwegen leidde het parkoers ons vervolgens naar de watertoren. Boven op de heuvel heeft men een mooi uitzicht over de Leievallei.

Daarna wandelde ik naar de Tinnekesgemeente Heule, het geboortedorp van Stijn Streuvels, waar de wandelclub een rustpost had ingericht. Bij de eerste passage had ik ruim zeven kilometer afgelegd. Ik vervolgde onmiddellijk mijn tocht en wandelde naar Heule-Watermolen. Hier stond vroeger langs de oevers van de beek een watermolen. Onderweg passeerde ik “Preetjes Molen”, de enige vlaszwingelmolen van Europa.  Het grootste deel van de dorpskern van Heule-Watermolen is beschermd als dorpsgezicht.

Op de terugweg naar Heule stapte ik nog door het speelplein de Warande. In de jaren 60 werden ’s morgens de kinderen uit de omgeving met bussen naar het speelplein gebracht en dan ’s avonds terug opgepikt na een dagje ravotten.

Na de 2 de doortocht in Heule en een korte pauze wandelde ik doorheen het kasteelpark, waaromheen de Heulebeek stroomt.

Via de wijk Waterhoennest in Bissegem en een mooi onverhard pad ging het uiteindelijk opnieuw richting startzaal.

De Wevelgemse wandelclub “de Guldenbergstappers” bood de wandelaars een mooi, afwisselend parkoers aan met heel wat onverharde paadjes en veldwegen doorheen de vallei van de Heulebeek.

Het parkoers op RouteYou : Gullegem 24 augustus 2014

Foto’s : Gullegem 24 augustus 2014

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.