2 augustus 2014 : De Panne-Nieuwpoort (GR5A) (20km)

Vandaag stapten we vanuit De Panne naar Nieuwpoort via het traject van de GR5A (Wandelronde van Vlaanderen). Alle informatie over deze lange rondwandeling van 560 km kun je vinden op de site van de Grote Routepaden (http://www.groteroutepaden.be/).

Het vertrekpunt van onze tocht was het bezoekerscentrum De Nachtegaal in De Panne, gelegen in het natuurreservaat Duinen en Bossen. Tijdens de tocht stapten we doorheen de prachtige duin- en natuurgebieden tussen De Panne en Nieuwpoort.

Onmiddellijk na de start maakten we kennis met de Oosthoekduinen en de Houtsaegerduinen. Op het grondgebied van Koksijde stapten we doorheen de Noordduinen en bereikten we wat later de Hoge Blekker, de hoogste duin van onze kuststrook. Na de beklimming door het mulle zand konden we genieten van een prachtig vergezicht over de omliggende duinen.

Daarna daalden we af naar het duinencomplex Doornpanne, dat sedert 1975 beschermd landschap is en ook dienst doet als waterwingebied. Vooraleer we de Sint-Niklaaskerk van Oostduinkerke bereikten moesten we nog door het duinengebied van de Witte Burg.

Op weg naar Nieuwpoort wandelden we nog doorheen het uitgestrekte natuurreservaat Ter Yde. Via het strand bereikten we Nieuwpoort en via de zeedijk kwamen we bij de havengeul die we volgden tot bij de Vismijn in Nieuwpoort, het eindpunt van onze tocht.

Tijdens de tocht hadden we kennis gemaakt met enkele mooie natuurpareltjes van onze kust.

Hier de fotoreportage : De Panne – Nieuwpoort 2 augustus 2014

Foto’s van Patrick : De Panne – Nieuwpoort 2 augustus 2014

Het parkoers op RouteYou : Parkoers De Panne – Nieuwpoort

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.