15 augustus 2014 : Wevelgem (22km)

De tocht startte in het centrum van Wevelgem. Via de oevers van het Vijverhof en via de Zuidhoekstraat wandelden we naar de rustpost in Moorsele. De langere afstanden trokken van hier verder naar het provinciaal domein Bergelen, in de vallei van de Heulebeek. We rondden de Bergelenput. Deze vijver, een broedplaats voor diverse vogelsoorten, ontstond door zandwinning nodig voor de aanleg van de snelweg in de jaren ’70. Ondertussen ontstond hier rond de vijver een mooi stukje natuur.

Na de 2e passage in Moorsele ging het in de richting van de wijk Posthoorn, gelegen tussen Wevelgem en Menen. Onderweg passeerden de wandelaars het “Deutscher Soldatenfriedhof Menenwald” op de grens van Wevelgem met Menen. Hier liggen bijna 48.000 Duitse soldaten die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog.

We keerden terug naar Wevelgem via het onverharde pad langs de Gouden rivier : de Leie. De rivier bereikten we via een mooie veldweg doorheen de Leiemeersen. Hiervoor had de wandelclub de toelating gekregen om een stukje privé-terrein te doorkruisen. Bij de hoeve staat een gedenksteen ter nagedachtenis van 3 militairen van de Royal Canadian Air Force, die op deze plaats in 1944 crashten met hun Halifax.

Op het einde van de wandeling liepen we nog voorbij de prachtige kloosterhoeve van de vroegere Guldenbergabdij.

Hier kun je het fotoverslag bekijken : Wevelgem 15 augustus 2014

Het parkoers op RouteYou : Parkoers Wevelgem 15 augustus 2014

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.