6 juli 2014 : Paris (14 km) 8 ste etappe naar Parijs (deel 2)

Vandaag stapten we van het metrostation Oberkampf naar de Eiffeltoren.

We vertrokken om 8h30 en het was nog heel rustig op dit vroege uur op zondagmorgen in de straten van Parijs.
We volgden verder het GR-pad (Traversée n° 2), beschreven in de Topogids “Paris à pied”. Om bij de Eiffeltoren te geraken zouden we wat verder het GR-pad (Traversée n° 1) moeten kiezen. Dit traject verbindt het Bois de Boulogne met het Bois de Vincennes en loopt van West naar Oost door de stad.

We doorkruisten eerst de straten van de Parijse wijk “le Marais” en bewonderden de mooie herenhuizen (Hôtels) die hier in opdracht van de rijke burgers in de 17 e eeuw werden gebouwd.

Via het Île Saint-Louis bereikten we het Île de la Cité met de imposante Notre-Dame de Paris. Alhoewel het pas 9h30 was stond er toch reeds een lange rij toeristen aan te schuiven om de kathedraal te bezoeken.

Toen we het eiland verlieten, kwamen we in de studentenwijk: het Quartier Latin. Hier is de vermaarde Parijse universiteit de Sorbonne gehuisvest. We stapten wat later ook voorbij het Pantheon.

Wat verder kwamen we in het 6 e arrondissement en wandelden doorheen de prachtige tuinen van het Palais Luxembourg. Daarna laveerden we wat door de straten en bereikten de prachtige “Dôme des Invalides”, waar Napoleon begraven ligt. Toen we bij de gebouwen van de militaire school kwamen, zagen we voor ons het einddoel van onze tocht : de Eiffeltoren, het symbool van Parijs. Om deze te bereiken moesten we nog enkel het Champ-de-Mars, een vroeger militair oefenterrein, dwarsen.

Zo beëindigden we onze voettocht naar Parijs.

PS : Aangezien we vorige week door onvoorziene omstandigheden de voorlaatste etappe van Creil naar Villiers-le-Bel moesten uitstellen, is onze tocht echter niet volledig. We hebben evenwel afgesproken om deze etappe zo vlug mogelijk af te werken.
Daarna kunnen we plannen maken voor een volgende tocht met een nu nog onbekende stemming.

Het parkoers op RouteYou : Parijs 6 juli 2014

Mijn fotoreportage : Parijs 6 juli 2014

Foto’s van Patrick : Parijs 6 juli 2014

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.