31 mei 2014 : Ieper (30km)

organisatie : 100km van Ieper

Parkoers : Ieper-Dikkebus-Kemmel-Dikkebus-Ieper

De 2de dag van de 100 km van Ieper trekt traditioneel richting Heuvelland en zelfs tot bij de Frans-Vlaamse heuvels over de Schreve. Het is als het ware de koninginnenrit van de 3-daagse tocht.  Bij de inschrijving kozen we voor het parkoers van 30 km dat ons tot Kemmel zou leiden. De start was naar jaarlijkse gewoonte in de Fenixzaal van het Jeugdstadion.

Via de Posternebrug over de Ieperse vestingen kwamen we weldra bij de Grote Markt. De marktkramers waren druk bezig met het uitstallen van hun koopwaar voor de wekelijkse markt op zaterdag. We laveerden wat door de straten van de Ieperse binnenstad en via de wijk Bergzicht en het Dikkebusvijverpad ging het verder in de richting van Dikkebus. Er was een bevoorrading (honingkoek en water) net voor Dikkebus en een 2-tal kilometer verder een eerste rustpost.

We stapten onmiddellijk door en een veldweg leidde ons naar Dikkebusvijver. Toen we de door Dikkebusvijverdreef stapten, zagen we de Kemmelberg voor ons opdoemen. Op weg naar Kemmel passeerden we nog enkele militaire begraafplaatsen, littekens van de “Grootte Oorlog”. Jonge, onschuldige mensen, slachtoffers van de oorlog liggen hier begraven in het mooie, vredige landschap.

In Kemmel was de 2de rustpost, ongeveer halverwege onze tocht. De wandelaars van de langere afstanden (40 en 50 km) verkenden van hieruit verder het West-Vlaamse heuvelland. Wij begonnen aan onze terugtocht richting Ieper maar pauzeerden eventjes in het café ’t Hommelke in Kemmel, onze favoriete stopplaats.

Daarna beklommen we de Lettenberg en boven hadden we een prachtig uitzicht. Daarna stapten we door de vallei van de Kemmelbeek terug naar Dikkebus. Nadien bereikten we een tweede maal Dikkebusvijver met de Vaubantoren, die de watertoevoer naar Ieper regelt.

Op weg naar Ieper wandelden we doorheen het Tortelbos en langs de vaart Komen-Ieper. De organisatie trakteerde ons nog op een ijsje en over de prachtige vestingen keerden we terug naar het jeugdstadion. We hadden genoten van een mooie tocht doorheen de prachtige streek tussen Ieper en het heuvelland.

Mijn fotoreportage : Ieper 31 mei 2014

Het parkoers op RouteYou : Ieper 31 mei 2014

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.