17 mei 2014 : Noyon – Compiègne (30km) : 5de etappe naar Parijs

Vanuit Noyon stapten we door de vallei van de Oise naar Compiègne. Ook voor deze etappe, de kortste van onze tocht naar Parijs, hadden we gekozen voor het traject van de “Chemin Estelle“.

De route volgde vooral het “Canal latéral à l’Oise“, waarlangs de rivier de Oise meandert. Het kanaal werd heel druk bevaren door vrachtboten en langs de oevers zaten heel wat hengelaars te staren naar hun dobbers in het water. De hengelsport is duidelijk zeer geliefd bij onze zuiderburen.

Op onze tocht  passeerden we achtereenvolgens : Pont-L’Evêque, Sempigny en Ourscamp. De abdij Notre Dame, een stopplaats voor veel pelgrims richting Santiago, lag echter niet onmiddellijk langs de route en we vonden ook geen enkele aanduiding erheen.

Via Pimprez  bereikten we Montmacq, waar we een korte pauze hielden in het plaatselijke café. In Choisy-au-Bac kwamen we tenslotte bij de Aisne, die we volgden tot aan de rand van Compiègne. De rivier buigt hier af en mondt wat verder uit in de Oise. Zo hadden we tijdens de tocht doorheen Picardië langs de Somme, de Aisne en de Oise gewandeld.

Via een drukke weg doorheen de industriezone bereikten we wat later Compiègne. We bewonderden het prachtige kasteel en kuierden wat door de mooie stad en namen de tijd om iets te eten en te drinken. Ik was voor het eerst in Compiègne en ik moet bekennen dat deze eerste kennismaking een voltreffer was voor mij. Daarenboven werden er dit weekend de “Fêtes de Jeannes d’Arc” georganiseerd en konden we nog eventjes van de sfeer van dit evenement proeven vooraleer we de terugtocht begonnen.

De volgende etappe zullen we van Compiègne naar Creil stappen.

Hierbij mijn fotoreportage : Foto’s Noyon-Compiègne 17 mei 2014

De fotoreportage van Patrick : Patrick 17 mei 2014

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.