4 januari 2014 : Heist-aan-Zee (Euraudax) (50km)

Euraudax-tocht vanuit Heist-aan-Zee (2 lussen van 25 km).

Dirk was de baankapitein en we vertrokken stipt om 9h vanuit de startplaats “De Vuurtoren” in Heist.
De eerste lus ging richting Duinbergen-Knokke-en de villawijken van Het Zoute. We keerden terug via de zeedijk. Er waren 2 wagenrusten voorzien : de eerste na 8 km aan het CC Scharpoord en daarna aan het Vuurtorenplein na 17km.

Tijdens de tweede lus liet Dirk ons Zeebrugge en zijn zeehaven verkennen. We konden de werkzaamheden in de haven aanschouwen en waren getuige van het lossen van een mastodont van een containerschip. Na 34 km was er een wagenrust op de Zeedijk. Daarna leidde Dirk ons door de Marinebasis van Zeebrugge en gaf ons ondertussen een deskundige uitleg.

We bezochten ondermeer de enorme werkplaats waar de schepen worden onderhouden en hersteld.  Aan de kade lagen een 2-tal Fregatten en een aantal Mijnenjagers. Dirk vertelde ons dat de Belgische mariniers echte kampioenen zijn in het opruimen van zeemijnen.

Na het bezoek aan de Marinebasis was er nog een café-rust in café “Sea Witch” aan de vismijn. Daarna keerden we gewapend met zaklamp en getooid met ons  fluohesje terug naar de startplaats in Heist.

Hier kun je de foto’s bekijken : Foto’s Heist aan Zee 04012014

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.