19 januari 2014 : Veldegem (22km)

Wintertocht vanuit Veldegem.

In het eerste deel van de tocht stapte ik via het gehucht De Leeuw (of Zuidwege) naar het kasteeldomein “Ter Loo” in Loppem.

Voor de Sint-Elooiskerk van het gehucht staat het standbeeld van Leon Claeys, die hier eind 19de eeuw begon met de productie van dorsmachines. Meer dan 100 jaar later worden er nog steeds landbouwmachines geproduceerd door “New Holland Agriculture“. Ik passeerde de bedrijfsgebouwen en een terrein met allerhande indrukwekkende landbouwmachines.

Via de oude militaire spoorweg “Vloethemveldzate” bereikte ik na 6 km de rustpost in het gemeenschapscentrum “GlaZ” (vroegere kunsthalle Lophem).

Daarna stapte ik opnieuw via de oude spoorweg en de wijk Pierlapont naar het domein Merkemveld. Wat later passeerde ik het kasteel “Baesveld”. Via een stukje Oostkamp (Bietenveldstraat) kwam ik na 15 km bij de tweede rustpost in sporthal de Bosserij in Veldegem.

Ik nam er een korte pauze en vervolgde daarna de tocht. Via een mooie dreef bereikte ik het Plaisierbos en na 4 km stond ik opnieuw in de Bosserij. Via rustige wegen doorheen Veldegem stapte ik terug naar de startzaal Stapsteen.
Het was een gevarieerde tocht vanuit de deelgemeente van Groot-Zedelgem.

Er schreven zich 1496 wandelaars in voor de tocht.

Mijn fotoreportage van de tocht : Veldegem 19 januari 2014

Het parkoers : Parkoers Veldegem 19 januari 2014

standbeeld Leon Claeys
standbeeld Leon Claeys
Kasteel Baesveld
Kasteel Baesveld
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.