18 januari 2014 : Brugge (27km)

Rondom Brugge – Brugse Vesten Tocht

Start vanuit Sint-Kruis-Brugge.
 
organisatie : Brugsche Globetrotters (site : http://www.brugsche-globetrotters.be)
 
Mijn fotoreportage : Brugge 18 januari 2014
 

Het parkoers : Brugge 18 januari 2014

De voorlaatste zaterdag van januari organiseert de wandelclub uit Brugge naar jaarlijkse traditie een tocht op en rond de Brugse Vesten. Dit jaar werd voor de eerste maal gestart vanuit het Sint Andreaslyceum in Sint-Kruis-Brugge. Voor de grootste afstand (27km) was er eerst een lus van een 5-tal kilometer door de straten van Assebroek en Sint-Kruis. In deze lus maakten we kennis met het mooie natuurgebied de Gemene Weidebeek.

Daarna liepen we naar de Kruispoort en van daar volgden we de Kruisvest, waarlangs 4 prachtige molens staan te pronken.
Aan de Dampoort wandelden we de Brugse binnenstad in en na een 10-tal kilometer bereikten we de 2de rustpost in het Sint-Leocollege. We stapten meteen door en via de Potterierei en het Hof de Jonge kwamen we bij de Kolenkaai en wat later voorbij de Scheepsdalebrug bereikten we de Houtkaai. De tocht ging nu verder langs de Afleidingsvaart en aan het Graaf Visartpark volgden we de Smedenvest tot aan de Smedenpoort, één van de vier overgebleven stadspoorten van Brugge. Na 16km bereikten we de 3de rustpost. We namen er de tijd om iets te drinken en te eten.

 
 

Via de Boeverievest  kwamen we bij het station en wat later langs het kanaal Gent-Oostende bij de bedrijfsgebouwen van La Brugeoise. De gebouwen zijn beschermd als monument en de site is sedert 2010 ingericht als evenementenlocatie. We stapten daarna terug langs het kanaal tot aan de Katelijnepoort en door het Koning Albert I park naar ’t Zand. Niet ver van de site Oud Sint-Jan was de laatste rustpost. Via de Katelijnevest stapten we terug naar de Katelijnepoort. Onderweg hielden we nog even halt in de Eet & Praatkroeg “de Stoepa”. Via de Gentpoortvest ging het richting Gentpoort en door de straten van Assebroek bereikten we na 27km de startzaal.

 

We hadden genoten van de natuur, de mooie paden langs de vesten en de vele historische gebouwen van het mooie Brugge.

natuurgebied Gemene Weidebeek
natuurgebied Gemene Weidebeek
Scheepdsdalebrug in Brugge
Scheepsdalebrug in Brugge
Smedenpoort Brugge
Smedenpoort Brugge
 
Minnewater
Minnewater
 
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.