15 december 2012 : Denderbelle (Euraudax) (25km)

Stipt om 10h vertrokken we zaterdagmorgen vanuit het café “de Ster” in Denderbelle voor een Euraudax-tocht van 25km.
Denderbelle is gelegen aan de Dender, ten zuiden van Dendermonde, en is een deelgemeente van Lebbeke. Onze groep telde 53 wandelaars en Peter was onze “baankapitein”. We stapten richting Dender en deze staken we over ter hoogte van het sas.
We bleven de rivier volgen en passeerden weldra de papierfabriek in Oudegem. Na ruim 9 kilometer had Peter een eerste wagenrust voorzien aan de Tijlsluis en de “Nieuwe Dendermonding” (sedert 1978). We kregen lekkere soep en een boterham (met kaas of gehakt).

 
Na de wagenrust liepen we verder langs de Schelde op de Sint Onolfsdijk en bereikten zo het centrum van Dendermonde. We stapten voorbij de gevangenis en Peter leidde ons uiteindelijk doorheen het natuurgebied Kalendijk ( de vroegere verdedigingsgracht rond Dendermonde).

 
We liepen voorbij de Mechelse en Brusselse Poort en wat later wandelden we het Sint-Alexiusbegijnhof van Dendermonde binnen. Dit begijnhof is sedert 1998 ingeschreven op de lijst van het Werelderfgoed van de UNESCO. Op de Grote Markt hielden we een tweede stop en kregen we de mogelijkheid om iets te drinken in één van de café’s. We hadden ondertussen 17km afgelegd.
Na een halfuurtje vervolgden we onze tocht en stapten we langs de Tragel (de oude loop van de Dender).
Na 21 km was een laatste wagenrust voorzien. Arthur, de vader van Peter, trakteerde ons op een jenever. Via rustige wegen stapten we terug naar Denderbelle.
We dronken nog iets in de zaal achter het café, babbelden nog wat na en lieten ons wandelboekje afstempelen. Ondertussen feliciteerde Peter 2 wandelaars die een Euraudax-schelp hadden behaald (1000 Euraudax-kilometers). We namen afscheid en bedankten Peter voor de verzorgde tocht.

Hier kun je de foto’s bekijken : Euraudax Denderbelle 15 december 2012

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.