28 juli 2012 : Aubigny-au-Bac (Vallée de la Sensée) (23km)

Vandaag reden we richting Frankrijk. Via de autosnelweg over Lille en Douai bereikten we na een klein uurtje het plaatsje Aubigny-au-Bac, gelegen in de regio Nord-Pas-de-Calais in de “vallée de la Sensée”. Dit is een waterrijke streek met veel visvijvers gelegen tussen Douai en Cambrai.

Vanuit Aubigny-au-Bac start het circuit “A la frontière de l’eau” (10km). Iets voor 8uur gingen we van start en na een uurtje wandelen bereikten we Féchain. Daar nuttigden we in het plaatselijke bar-tabac een espresso en een koffiekoek.

Vanuit Féchain volgden we dan het traject van het “circuit du Polissoir” (6km) dat langs de boorden van “le canal de la Sensée” liep.

 

Dit volgden we tot aan de brug ter hoogte van Fressies. Nadat we de brug hadden overgestoken, kwamen we op het traject van het “Circuit des chapelles” (7km). We liepen nu langs de andere oever van het kanaal richting Aubencheul-au-Bac.Daar namen we een korte rustpauze in een café gelegen langs de weg tussen Douai en Cambrai en liepen vervolgens terug naar Fressies.

Van hieruit vervoldgen we opnieuw het “circuit du Polissoir” tot Féchain en uiteindelijk liepen we terug naar Aubigny-au-Bac via het laatste stuk van het circuit “A la frontière de l’eau”.

Bekijk hier de fotoreportage : Aubigny-au-Bac 28 juli 2012

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *