9 april 2012: Adeps-wandeling Quevaucamps

Op paasmaandag gingen wij (Patrick en ikzelf) op stap in de provincie Hainaut.
We startten vanuit Quevaucamps (gelegen tussen Tournai en Mons), een deelgemeente van Beloeil.
De plaatselijke dansvereniging “Pas d’la Yau” organiseerde de Adeps-wandeling.

We kozen voor de lus van 20km en vertrokken na een koffie te hebben gedronken rond 8h45.
Na wat rondzwervingen in het centrum van Quevaucamps werden we uiteindelijk een lange dreef ingestuurd die leidde naar het prachtige kasteel van Beloeil. Het kasteel is sinds eeuwen de residentie van de Prinsen de Ligne en ligt in een prachtig domein, omgeven door een mooie Franse tuin.

 

Net voor het kasteel werden we via rustige en onverharde paden richting Ellignies-Sainte-Anne (een andere deelgemeente van Beloeil) gestuurd. Het centrum van deze deelgemeente lag niet op het parkoers maar we gingen toch op verkenning op zoek naar de plaatselijke horeca-gelegenheid. We bevonden ons ongeveer halverwege de tocht en we hoopten wat te kunnen uitblazen en van een koffie (of een andere drank) te genieten. Het plaatselijke café was echter potdicht. Gelukkig was er wel een winkeltje waar Patrick een frisdrank kon kopen om zijn grootste dorst te lessen.

Op weg naar Ellignies-Sainte-Anne  moesten wij onze paraplu bovenhalen. Nu was het gestopt met regenen en konden we onze tocht verder droog afwerken. Via een plateau met mooie vergezichten werden we naar het kerkhof van Basècles gestuurd. Via de voetbalvelden en het centrum van Quevaucamps bereikten we uiteindelijk rond 12h30 terug de startzaal. We lieten onze wandelboekjes afstempelen. Na afloop proefden we nog van een lekker streekbiertje (Authentique triple), gebrouwen in de brouwerij “Authentique Brasserie” in Blaton.

De foto’s van de wandeling kun je bekijken op mijn Picasa-webalbum.
https://picasaweb.google.com/105448704154077001290/Quevaucamp09042012?noredirect=1#

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *